Fri Frakt

48H Leverans

CE-Märkt

LABBTESTAT

Fri Frakt

48H Leverans

CE-Märkt

Labbtestat

0

THC-C – Vad är det och vilka är dess effekter?

Vad är THC-C?

I takt med att allt fler cannabinoider upptäcks och vetenskapen bakom deras upptäckt utvecklas, upptäcks ett stort urval av varianter i cannabisplantan. En av dessa fytocannabinoider kallas THC-C.

Vad är skillnaden mellan THC-C och THC?

Med tanke på att det är en variant av THC, är det inte många som vet att den är mer besläktad med CBD:s molekylära verkningsmekanismer än med THC:s. Skillnaden mellan de två är bara några ytterligare kolatomer, men genom denna strukturella förändring har den förlorat sina psykoaktiva egenskaper.

Dessa ytterligare kolatomer bildar en ”kedja” eller ”svans” på molekylen, vilket tenderar att korrelera till molekylens psykoaktiva förmågor. Till exempel har THC tre ytterligare kolatomer på denna svans, medan THC-C inte har några ytterligare (alltså endast en kolatom). Andra varianter kan antingen vara svagare (som THC-V) eller starkare (som THC-P) beroende på denna strukturella egenskap.

Effekterna av THC-C

På grund av att THC-C saknar psykoaktiva egenskaper, har den liknande effekter som CBD-oljor och används framförallt inom följande områden:

 • Smärta
 • Ångest
 • Avslappning
 • Sömnstöd
 • Illamående

Vissa användare har rapporterat att de föredrar hur THC-C får dem att känna för att uppnå dessa effekter jämfört med mer rakt på sak CBD-oljor. Detta gäller särskilt för vapes, vilket möjliggör att de vanligtvis långsamt verkande CBD-effekterna upplevs mycket snabbare med THC-C.

Eftersom den inte har psykoaktiva egenskaper, används den främst för att dra nytta av de allmänna hälso- och välbefinnandefördelarna med cannabinoider regelbundet, snarare än för rekreationellt bruk.

Översikt över Metoder för att Konsumera THC-C

Även om intagsmetoden historiskt har varit extremt varierad, på grund av dess effekter och molekylära struktur, är inhalation genom ånga det vanligaste. Det möjliggör för kroppen att snabbt få tillgång till molekylen för att börja producera de önskade effekterna.

Är THC-C lagligt?

Den juridiska statusen för THC-C är fortfarande inte fullt utvecklad i flera länder. Vid tidpunkten för denna artikels skrivande är nästan alla cannabinoider lagliga utom THC i dess råform. Dessutom är lagligheten för omstridda cannabinoider som CBD i en alltmer positiv trend, och blir mer tillgängliga världen över. Se alltid till att kontrollera lagligheten i ditt land.

Dela

Senaste Produkterna

  0
  Varukorg
  Din korg är tomGå tillbaka