Fri Frakt

48H Leverans

CE-Märkt

LABB-TESTAT

0

Fri Frakt

48H Leverans

CE-Märkt

Labb-testat

THC-V – Vad är det och Vilka är dess Effekter?

Vad är THC-V?

THC-V (eller THCV) är en cannabinoid som finns i cannabisplantan. Precis som vissa andra cannabinoider, finns den i extremt små mängder i plantan. Dock har nyligen framsteg inom odlingsteknik och teknologi gjort denna cannabinoid genomförbar för extraktion. Genom att kontinuerligt och selektivt korsa växter med varandra under många år kan den inneboende koncentrationen av föreningen inom plantan höjas. THC-V är inte psykoaktiv, likt andra cannabinoider såsom CBD.

Effekterna av THC-V

Till skillnad från många andra THC-varianter där det finns mycket lite information och forskning tillgängligt, har THC-V faktiskt redan fått en bra start i sin inledande forskning. Även om denna forskning fortfarande är i ett tidigt skede, ger den oss insikt i en mycket annorlunda och intressant uppsättning av effekter som skiljer THC-V från andra varianter av THC:

  • Eufori
  • Ökad energi
  • Minskad aptit
  • Mot illamående

Inte nog med att det inte inkluderar psykoaktiva effekter, det har också en effekt som minskar aptiten istället för att öka den vid lägre doser. Dessutom ökar det också energi snarare än främjar avslappning. Med dessa unika faktorer i åtanke pågår just nu forskning om THC-V som en potentiell terapi inom viktkontroll och vikthantering.

Som en cannabinoid kan allt detta verka något motsägelsefullt jämfört med de normala effekterna de tenderar att ha när de interagerar med det mänskliga endocannabinoidsystemet. Även om ytterligare studier krävs, tyder de inledande bevisen från människostudier på att det inte finns några stora biverkningar av att ta THC-V. Människostudier noterade att vissa deltagare rapporterade ökad trötthet under den 13 veckor långa prövningen, även om det kanske kan förväntas. Det är också viktigt att komma ihåg att det verkar finnas en ”tippningspunkt” med denna cannabinoid. Det som menas med detta är att om en individ överskrider doseringen när man tar THC-V, kanske den inte längre har dessa unika effekter och kommer att återgå till nästan normala cannabinoid effekter. Det bästa sättet att notera om detta har hänt är helt enkelt att kontrollera en individs aptit. Om de längtar efter mat har de sannolikt överskridit dosen för de mer unika effekterna. Vid dessa högre doser kan THC-V definitivt anses vara mer för rekreation, likt andra THC-varianter.

Översikt över Konsumtionsmetoder för THC-V

På grund av de mer unika effekterna vid lägre doser är det vanligt att THC-V finns tillgängligt i form av gummibjörnar och ångor. På detta sätt är det ofta enklare att mäta den exakta dosen i termer av totalt gummibjörnsinnehåll eller mängden ånginhalationer. Inhalering har visat sig ge den snabbaste effekten (oftast inom 15 minuter). Intag via gummibjörnar ger en långsammare effekt, som startar upp till 2 timmar efter intag, men föredras av vissa individer som är känsliga för inhalering.

Lagligheten för THC-V

Den juridiska situationen för THC-V är fortfarande inte fullt utvecklad i flera länder. Vid tidpunkten för denna artikels skrivande är nästan alla cannabinoider lagliga utanför THC i dess råform. Dessutom är lagligheten för omstridda cannabinoider som CBD i en alltmer positiv trend, och blir mer tillgängliga världen över. Se alltid till att kontrollera lagligheten för THC-V i ditt land.

Dela

Senaste Produkterna

    0
    Varukorg
    Din korg är tomGå tillbaka