Fri Frakt

48H Leverans

CE-Märkt

LABBTESTAT

Fri Frakt

48H Leverans

CE-Märkt

Labbtestat

0

De nya cannabinoiderna – Olika varianter av THC

THC som utgångspunkt

Cannabisväxten innehåller en mängd naturligt förekommande föreningar, kända som cannabinoider. Dessa varierar i effekter, från psykoaktiva till icke-psykoaktiva, och besitter andra intressanta egenskaper. THC används ofta som utgångspunkt vid diskussioner om cannabinoider, eftersom en jämförbar baslinje som de flesta känner till underlättar förståelsen. Detta är särskilt relevant vid diskussioner om THC-varianter, en grupp cannabinoider som har en molekylär struktur lik THC, med vissa skillnader. Dessa skillnader kan påverka hur en cannabinoid interagerar med kroppens endocannabinoidsystem.

Allt handlar om struktur – THC-varianter och dess styrka

Om vi zoomar in på THC: s struktur kan vi lära oss ganska mycket om varför dessa varianter har sina specifika effekter. Huvudområdet vi kommer att titta på för detta är något som kallas kolets ”svans” eller ”kedja”. Detta är en lång rad kolatomer på THC-molekylen. När föreningar ser ett tillägg av kolatomer till denna kedja, verkar det generellt öka styrkan hos varianten. Den nuvarande teorin bakom denna strukturella effekt på potens har att göra med endocannabinoid-systemet. Detta interna system, som fungerar på samma sätt som nervsystemet, består av en stor mängd ”receptorer”. När en cannabinoid interagerar med denna receptor finns det två faktorer som avgör styrkan i dess effekt: hur starkt den kopplas samman och hur länge den kopplas samman med dessa receptorer. Dessa två faktorer verkar påverkas av längden på en cannabinoids kol-”svans” eller ”kedja”. Vad detta innebär är att en cannabinoid med en längre kolkedja eller kolsvans generellt sett är mer potent än en med en kortare kolkedja eller kolsvans. Detta förhållande kan definitivt ses i de många THC-varianterna när vi beställer dem i termer av styrka.

Vilken cannabinoid är starkast?

De största THC-varianterna som för närvarande är i omlopp är THC-H, THC-JD, THC-P, THC-C och THC-V. Så långt forskning och användarupplevelser har funnit är det relativt enkelt att beställa dessa cannabinoider efter styrka:

 • THC-P: Med ytterligare 6 kolatomer är THC-P sannolikt den starkaste cannabinoiden som upptäckts. Det har rapporterats vara 28 till 33 gånger så potent som THC.
 • THC-JD: Med ytterligare 7 kolatomer är THC-JD en av de få cannabinoider som bryter kolregeln. Trots detta är den fortfarande 8 till 20 gånger starkare än THC.
 • THC-H: Med ytterligare 3 kolatomer är THC-H en av de starkaste cannabinoiderna som finns tillgängliga. Det har rapporterats vara 8 till 10 gånger så potent som THC.
 • HHC: Trots att det har samma antal kolmolekyler som THC, binder HHC till receptorer under en längre tid än THC.
 • THC: Med ytterligare 3 kolatomer har THC en välkänd baslinje. Detta är vad vi jämför resten av cannabinoiderna med! 
 • THC-V: Med endast 2 ytterligare kolatomer hittas THC-V sällan som psykoaktiv. En nyligen genomförd studie pekade ut den som en potentiell kandidat för viktminskning.
 • THC-C: Utan ytterligare kolatomer är THC-C inte psykoaktiv. Den har mycket mer gemensamt med CBD än THC när det gäller dess egenskaper.

Där har du det, en grundlig genomgång av de olika THC-varianterna och hur starka de är. Det kan vara knepigt att hålla isär alla dessa när namnen är så lika och skillnaderna små. Om du känner dig osäker eller vill ha en tydligare bild, är denna artikel perfekt att återvända till för att klara upp eventuella frågetecken.

Dela

Senaste Produkterna

  0
  Varukorg
  Din korg är tomGå tillbaka